Dostawca związków chemicznych

Dostawca związków chemicznych
UXXU

UXXU jest dystrybutorem produktów chemicznych oraz dodatków do żywności działającym na terenie całej Polski.

Specjalizujemy się w dostawie produktów chemicznych oraz dodatków do żywności. W naszym asortymencie znajdują się między innymi glikole, gliceryna, alkohol metylowy, alkohol etylowy, kwas fosforowy, kwas siarkowy, które posiadają szerokie zastosowanie w wielu branżach. Dostarczamy również dodatki do żywności, w tym barwniki, konserwanty.


Dostarczamy związki chemiczne spożywcze i przemysłowe

28 lipca 2019
Aceton – właściwości i zastosowanie

Aceton – właściwości i zastosowanie

Aceton znany jest jako rozpuszczalnik. Jest bezbarwny i posiada charakterystyczny, mocny zapach, bardzo przypominający zapach zmywacza do paznokci. Aceton może znajdować zastosowanie na budowie, jako rozpuszczalnik, ale znany jest również z tego, że pojawia się w przemyśle kosmetycznym, jako aceton kosmetyczny. Aceton z naukowego punktu widzenia to związek […]
14 lipca 2019
Aspartam E951 – właściwości i zastosowanie

Aspartam E951 – właściwości i zastosowanie

Aspartam oznaczany również jako E951 jest organicznym związkiem chemicznym, który należy do grupy estrów peptydowych. Znany jest on głównie jako słodzik o wspomnianym już kodzie E951. Słodzik E951 najczęściej dodawany jest do żywności i w ten sposób rekompensuje braki cukrów lub tłuszczy. Po ten produkt najczęściej sięgają osoby […]
28 czerwca 2019
Benzoesan sodu E211 – właściwości i zastosowanie

Benzoesan sodu E211 – właściwości i zastosowanie

Przede wszystkim powinna być znana definicja, więc benzoesan sodu E211 to organiczny związek chemiczny, sól sodowa kwasu benzoesowego, która stosowana jest jako konserwant żywności. Uzyskiwany jest syntetycznie na skalę przemysłową, na drodze zobojętnienia kwasu benzoesowego wodorotlenkiem sodu lub węglanem sodu. Benzoesan sodu jest ciałem stałym i występuje w […]
14 czerwca 2019
Kwas cytrynowy E330 – właściwości i zastosowanie

Kwas cytrynowy E330 – właściwości i zastosowanie

Kwas cytrynowy, czyli inaczej kwasek cytrynowy znany jest jako składnik wielu produktów spożywczych. W składzie produktów posiada symbol E330 i jest organicznym związkiem chemicznym. Otrzymywanie kwasku cytrynowego jest całkowicie naturalne, ponieważ następuje poprzez fermentację cytrynową za pomocą cukru i kultur pleśni. Kwas cytrynowy – właściwości Kwas cytrynowy to […]
ZADZWOŃ